Polední menu varianta 3
Pondělí
polévka / předkrm
Krémová dýňová polévka se zázvorem a kurkumou
Salát z pečených paprik se sýrem feta a omáčkou z metaxy
hlavní chod
Pinsa se sušenou šunkou Jamón ibérico a rajčatovou omáčkou
Čerstvý pstruh s dušeným hráškem a restovanou slaninou
Úterý
polévka / předkrm
Silná španělská rybí polévka s petrželkou
Prkénko s variací krájených iberských uzenin, pečivo, olivy a česneková omáčka aioli
hlavní chod
Pomalu tažená hovězí líčka s masovou šťávou a bramborový parmentier s houbami
Těstoviny s restovaným lososem, špenátem a česnekem
Středa
polévka / předkrm
Česneková polévka s paprikou a ztraceným vejcem
Ensaladilla rusa (jemný bramborový salát s tuňákem)
hlavní chod
Španělská rybí caldereta se slávkami a rajčatovou omáčkou
Pečená šunka s bramborami v galicijském stylu (s paprikou a olivovým olejem)
Čtvrtek
polévka / předkrm
Bramborová polévka s vepřovými žebry a šafránem
Míchaný salát s mozzarellou marinovanou v bylinkovém pestu
hlavní chod
Rolovaný řízek plněný sýrem a šunkou Jamón ibérico, žampionová omáčka
Gratinovaný lilek s parmazánem a rajčatovou omáčkou
Pátek
polévka / předkrm
Salát z restovaných hub a sušené šunky s jemným dresinkem
Zeleninová polévka minestrone s kousky pečeného masa
hlavní chod
Plato del pueblo (vesnický talíř s brambory, volským okem a grilovaným chorizem)
Smažené kalamáry s rajčatovými topinkami a česnekovou omáčkou aioli