Polední menu varianta 202203
PONDĚLÍ
Polévka / Předkrm
Studená rajčatová polévka gazpacho
Salát z pečených paprik se sýrem feta a omáčkou z metaxy
Hlavní chod
Pinsa se sušenou šunkou Jamón Ibérico, rajčatovou omáčkou a rukolou
Fritura variada s česnekovou omáčkou aioli, míchaným salátem a citronem
ÚTERÝ
Polévka / Předkrm
Silná španělská rybí polévka s petrželkou a bílým vínem
Prkénko s variací krájených iberských uzenin, pečivo, olivy, česneková omáčka aioli
Hlavní chod
Pomalu tažená hovězí líčka s masovou šťávou a bramborový parmentier s houbami
Smažené kalamáry s rajčatovými topinkami a česnekovou omáčkou aioli
STŘEDA
Polévka / Předkrm
Česneková polévka s paprikou a ztraceným vejcem
Ensaladilla rusa (jemný bramborový salát s tuňákem)
Hlavní chod
Španělská rybí caldereta se slávkami a rajčatovou omáčkou
Vepřová panenka se španělskou omáčkou, restované brambory s rozmarýnem
ČTVRTEK
Polévka / Předkrm
Osvěžující pórková polévka Vichyssoise
Míchaný salát s mozzarellou marinovanou v bylinkovém pestu
Hlavní chod
Rolovaný řízek plněný sýrem a šunkou Jamón Ibérico se žampionovou omáčkou
Gratinovaný lilek s parmazánem a rajčatovou omáčkou
PÁTEK
Polévka / Předkrm
Salát z restovaných hub a sušené šunky s jemným dresinkem
Zeleninová polévka minestrone s kousky pečeného masa
Hlavní chod
Plato del pueblo (talíř s bramborami, volským okem a grilovaným chorizem)
Smažené kalamáry s rajčatovými topinkami a česnekovou omáčkou aioli